martes, 21 de junio de 2011

Denver (II)

¿Puede todo el mundo atreverse con la alta restauración?

Por supuesto que sí. Por poder… que no quede.

¿Debería atreverse cualquier hijo de vecino a ello?

Definitivamente, no. So riesgo que “el llegir ens faci perdre l’escriure”.

¿Y dónde debe buscarse la razón de una introducción-y con ésta ya van unas cuantas-, cuanto menos, peculiar?

Pues en mi reciente visita al nuevo Denver (Cambrils).

Un restaurante al que, el bagaje gastronómico de sus propietarios y cocinero, hace que no nos encontremos ante un lego en restauración –diría que más bien todo lo contrario-, pero que, al mudar de piel, de un encantador chiringuito de playa a un lujoso local a escasos metros del paseo marítimo de Cambrils, puede sucederle lo que a Napoleón al aventurarse con Rusia.

Y así, el nuevo Denver se erige como paradigma de que marco y propuesta gastronómica no son, no deberían ser elementos extraños el uno para el otro, o en otras palabras, que para que un arroz de bogavante pueda merecer los veintilargos euros que en el nuevo Denver cuesta, no solo debe estar bueno, debe ir acompañado de la vajilla, de la cristalería y del servicio de sala que se está cobrando.

En este sentido, la materia prima con la que se cocina en el nuevo restaurante Denver es, sin duda, una de las mejores que se puede encontrar en la Costa Dorada. El problema llega cuando, cuenta en mano, uno se pregunta cuáles han sido los “extras” para que ésta se vea notablemente incrementada respecto la que uno venía pagando cuando comía frente al mar en mesas de metal y mantelería de papel. Y a mi entender, a pesar de apreciar la belleza del nuevo local, ni un servicio flojo, aunque muy voluntarioso, poco acostumbrado a lidiar con grandes salas hasta la bandera, ni cierta falta de coherencia en algunos detalles (i.e. servir los postres en platos de diseño y en cambio, no cambiar los platos entre entrantes y servir arroces para compartir en platos, como mucho, de postre), me permiten hallar tal justificación.

Y los motivos de lo dicho, los encontraréis en:

Unos buenos calamares a la romana.

Unas correctas merlucitas fritas.

Su notable versión –qué restaurante de los denominados de producto no lo tiene- del pulpo a feira, fatalmente acompañado por una mayonesa de bote.

Unos excelentes, el mejor de los entrantes, mejillones a la sal.

Unas secas anchoas. A simple vista ya advertiréis cierto “rigor mortis” de las mismas, poco compatible con su disfrute.

Unas muy buenas croquetas de bogavante.

Un arroz de bogavante y butifarra negra que, de ser juzgado por su sabor, casi merecería un diez, pero que al entrar en la valoración su punto de cocción se queda en un cinco.

Y, para terminar una comida repleta de claroscuros, un postre con sus luces y una alargada sobra: una tarta de merengue y limón, en la que las primeras las encarnaban el merengue y la crema de limón y la segunda una base casi cruda.

En definitiva, el viejo Denver –no temáis, sigue en pié-, es uno de los mejores chiringuitos, sino el mejor, en los que he comido. En cambio, su versión “de lujo”, y a tenor de su precio, no es más, a mi etender, que otro buen restaurante de playa.

Bodega: Acústic 2009 (Macabeo y Garnacha Blanca). Acústic. Montsant.

Precio: 50 €
Calificación: 13/20

En pocas palabras: Crecer no siempre es bueno.

Indicado: Para los que no sepan disfrutar de un increíble bogavante en una mesa de chiringuito.

Contraindicado: Para los que nos deleitamos con el viejo Denver.

Mont-Roig 9, Cambrils (Tarragona)
977 360 023

13 comentarios:

  1. A partir de la teva recomanació del Denver vaig anar a explorar... El meu habitat a Cambrils està per la zona sud i rarament supero le coordenades que marquen el Club Nautic... El xiringuito em va semblar be i el vaig deixar com pendent.... Després vaig buscar el lloc nou.... i no sé perquè em va donar sensacions poc positives.... Vaig mirar la carta, observar l'exterior i l'interior i l'instint em va dir primer provarem el de platja...

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  2. Ben fet faràs, al meu entendre, Ricard.

    Salutacions,

    eduard

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  3. En la meva modesta opinió, hi ha un xiringuito a Cambrils (amb barca pròpia) millor que el Denver. No en diré el nom que després passa el que passa (Comença per M i acaba amb O).

    Pel que fa al nou Denver ja es veia venir. A més el local està mig maleït: l'anterior Fragata ja va ser un desastre absolut.

    Salutacions i gràcies pel bloc del que sóc addicte.

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  4. Ja em trencaré les banyes pensant quin pot ser.

    I moltes gràcies per les teves paraules.

    Salutacions,

    eduard

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  5. Eduard... aquest cap de setmana "apatrullo" Cambrils per veure si trobo el "M???O" que ens recomana Mixkin.... Això ja semblen mots encreuats... :)). De moment l'únic que em ve al cap és el que tinc a dos passos del meu apartament el "Xiringuito MarinO", al que anem de manera esporàdica i normalment passat l'estiu quan sembla que fa il·lusió dir.... "Be... darrers sopar a l'aire lliure".
    Sempre he menjat be allà, tot i que hem anat més amb la idea de gaudir d'un sopar de tardor, que a buscar gastronomia... però sempre ha estat tot més que correcte.
    A veure si em Mixkin confirma que és aquest.... Fins i tot el tincv publicat al meu bloc...

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  6. A veure si el descobreixes, confirmes la teva sospita, i en gaudim tots.

    eduard

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  7. Bé, sí, m'heu descobert. Atenció al dia que hi ha popet del minúscul. El fan amb ceba, prodigiós. Com el del Gatell però a meitat de preu. I ja voldria menjar tan bé en algun restaurant estrellat com en aquests selectes xiringuitos de Cambrils.

    Salut,

    Miquel

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  8. Com bé apuntes, Miquel, lo de Can Gatell és, al meu entendre, una presa de pel.

    I ara que ja tenim confirmació, espero, en breu, poder oferir-vos-en la crònica.

    Salutacions,

    eduard (tot i sortir com a Anònim, sóc jo)

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  9. En tot cas caldrà esperar a q s'acabi l'época de "no pesca" a la provincia de Tarragona.... De moment el peix de Cambrils arriba de Penyscola quasi tot.... Però si q aquest popet quan es pesca és ben apreciat... A Germans Miquel's en fan un plat bateixat en honor a un amic i que són els "popets d'en Magí".... I el tema Gatell, per la meva part en seguiré fent "objecció de consciència"..... :).

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  10. nosaltres creiem que el restaurant denver no es la versio de luxe del xirnguito. nosaltres vam perdre 5 minuts del nostre temps i vam comparar les cartes, aixi podrieu veure que els preus dels plats son exactament els mateixos en els dos llocs, amb la unica diferencia que la carta es molt mes extensa perque hi ha molts metres mes de cuina. la intencio dels propietaris no es fer un restaurant de luxe sino un restaurant a on gaudir de la mateixa qualitat del menjar que al xiringuito, que es la que els hi ha donat el nom, però gaudint d´un altre entorn i d´unes comoditats que no hi han al xiringuito. puc assegurar-vos que si no et desmarxes amb la bodega, el preu es el mateix. no comentes en el teu comentari si tot aixo va pasar en un dia,(tothom pot tenir un dia no tant bo), o has donat l´oportunitat de repetir-ho. nosaltres em provat el menu diari amb el que sempre et sorprenem amb coses noves, i en el que menges peix fresc de cambrils, per 20€ no a tot arreu ho fan, i em menjat a la carta i no pagues 50€ per cap, encara que si vols, pots fer-ho. crec que sense ser perfectes(que a mes es imposible) la critica no es justa.

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  11. Extensió, luxe en el marc, en els detalls (cristalleria, vaixella...) que, al meu entendre, junt amb una factura final superior -a pesar de que molts preus siguin iguals- fan del restaurant la versió de luxe, noble del xiringuito Denver.

    Dues són les ocasions en les que he menjat al nou Denver i, sense passar-me amb la bodega, la factura mai ha baixat dels 50 €.

    I crec que el seu major defecte és que en els plats incorporats a la carta no mostren la destresa, particularment amb les postres, que exhibeixen amb els que porten tota la vida servint al xiringuito, fet que fa més desajustada la seva relació qualitat-preu.

    Salutacions,

    eduard

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